Dag Herdenken Geweldslachtoffers 2011

Op zaterdag 24 september werd in De Wolden de Dag Herdenken Geweldslachtoffers 2011 gehouden. Ook de Nadine Foundation was hierbij aanwezig.

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie vertelde tijdens de onthulling dat de regeling die ervoor zorgt dat slachtoffers van geweld of een zedenzaak een voorschot krijgen op een schadevergoeding wordt uitgebreid. Als de dader nog in de gevangenis zit heeft hij of zij vaak geen geld om de schadevergoeding te betalen. Sinds begin dit jaar geeft de staat dan een voorschot. De rgeling wordt nu met terugwerkende kracht uitgebreid tot 1996. Teeven stelt tien miljoen euro beschikbaar voor ongeveer 7000 slachtoffers die nog geld tegoed hebben van de dader. (Bron: RTV Drenthe).

Op de volgende links zijn tekst en beelden te zien van deze bijzondere dag die werd bijgewoond door koningin Beatrix, premier Mark Rutte en vele nabestaanden.

SBS 6 kwam met een verslag van deze gebeurtenis. Zie hiervoor de link Hart van Nederland. Ook RTV Oost heeft een beeldverslag gemaakt van dit evenement: RTV Oost.

Jacqueline in gesprek met Mark Rutte.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

 

5

 

 

6

Foto credit foto 1-4: Ton Otten Fotografie

Foto credit foto 5-6: fam. Beemsterboer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2009-2011, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.