WIE IS NADINE?

Nadine Beemsterboer is een schitterende, stralende jonge meid, hartstikke lief en ook nog eens boordevol talent.
Ze studeert aan de Hogeschool Inholland, School for Communication, Media & Music, studierichting Radio en TV. Op 20-jarige leeftijd zit ze in het vierde en laatste jaar. Daarnaast is ze tweemaal Nederlands kampioen streetdance geworden met haar team DAZZ 2 IMPRESS.
Haar liefste wens? Beroemd worden met het dansen, of anders als presentator op radio/televisie en van die bekendheid gebruik maken om zich in te zetten voor het welzijn van dieren.

Op 2 december 2006 is Nadine door haar ex-vriend vermoord. De verslagenheid van haar ouders, zus, oma en opa is onvoorstelbaar. Iedereen is verontwaardigd en vooral verschrikkelijk verdrietig.
Wat er is gebeurd met Nadine, is een schoolvoorbeeld van wat ze tegenwoordig noemen: FEMICIDE.
Meer dan duizend mensen lopen op 7 december mee in een stille tocht door Hoorn naar de Oosterkerk, waar de afscheidsplechtigheid wordt gehouden.

Als levend monument voor Nadine hebben we de Nadine Foundation "tegen geweld" opgericht (2007). De stichting probeerde de dromen van Nadine alsnog uit te laten komen. Hoofddoelstelling is het bestrijden van de vele vormen van geweld, maar daarnaast is er volop oog voor de bevordering van dierenwelzijn.

Hoe deden wij dat?

- Organiseren evenementen tegen geweld.

- Jacques en/of Wanda geven voorlichting over zinloos geweld aan gezelschappen en op scholen.

- De daarnaast nieuw opgerichte stichting (per 1 jan 2021) "Herstel in Beeld" houdt spreekbeurten bij verschillende programma's voor gedetineerden en medewerkers in Penitentiaire Inrichtingen, maar ook voor medewerkers van de Reclassering, het OM, de Politie en Gezinszorg.

- We hebben het monument voor geweldslachtoffers, "De Vlinderrots" (Noorderplantsoen Hoorn) opgericht en onderhouden het. Ook na de opheffing van de Nadine Foundation is het voorbestaan van de Vlinderrots gegarandeerd.
Het monument bestaat per 22 juni 2024 precies 10 jaar.

- Wij ondersteun(d)en financieel een groot aantal organisaties. Klik voor een totaaloverzicht: hier

- Jaarlijks, inmiddels in 2018 voor de 10de (en tevens allerlaatste!!) keer, organiseerden wij de Nadine OK Run, een wandel- en hardloopevenement te Scharwoude (5 km ten zuiden van Hoorn NH).

- Ook wordt ieder jaar, in 2024 voor het negende jaar, in een bijzonder samenwerkingsverband middels de nieuw opgerichte stichting met de naam Stichting PSG, een pelgrimage naar Lourdes voor nabestaanden van geweldslachtoffers georganiseerd.

- Het FONDS SLACHTOFFERHULP steunt dit initiatief financieel, waarvoor onze grote erkentelijkheid. Relevante informatie over pelgrimages vind je hier

- Wij vinden het van groot belang om partijen te verbinden, en dat gebeurt doorlopend.

DVD Nadine - Inspired by you
Er is een professionele videoclip gemaakt, waarop Nadine danst met o.a. haar dansleraren Rex en Ivanildo. De nieuw-gecomponeerde muziek, tekst en zang/rap is van Ivanildo Braam en Boy Michaelidis, terwijl Rexallan Clemensia voor de choreografie tekent. De DVD is een idee van Patty Kuppens. Jacqueline, de zus van Nadine, is de motor achter het project geweest. De videoclip is uitverkocht, maar staat op You Tube en wordt nog steeds bekeken. Na de release (begin 2007) is er een live optreden te bewonderen geweest bij TMF, in het programma "Reaction". Van de DVD zijn inmiddels duizenden exemplaren verkocht. Hier kun je de clip ZIEN EN HOREN

Boek Mam, ik bel je zo terug
Wanda Beemsterboer, moeder van Nadine, heeft in 2010 een boek geschreven met bovenstaande titel. Inmiddels wordt het boek in de achttiende druk uitgegeven (27.000 exemplaren). In mei 2013 heeft acteur en producent Frederik de Groot, gebaseerd op -en geinspireerd door- dit indrukwekkende boek, de theaterproductie "VOOR en NADIEN..." op de planken gebracht. Het stuk is drie maal te zien geweest in schouwburg Het Park te Hoorn. Het boek is eenvoudig te bestellen bij Jacques en Wanda Beemsterboer door overmaking van € 14,50 (inclusief verzendkosten) op banknummer: NL28 INGB 0004 4671 42, o.v.v. Boek Nadine. Vergeet niet je naam en adres te vermelden. Boek wordt per omgaande naar je opgestuurd.
"Mam, ik bel je zo terug" is ook in het Engels verkrijgbaar. Zie hiervoor van de website de: bestelpagina

Monument voor geweldslachtoffers, "De Vlinderrots"
Een plaquette met de tekst: "Geweld eindigt waar respect begint" is op verzoek van de Nadine Foundation verplaatst naar een andere plek in het Noorderplantsoen te Hoorn. Tevens is achter de plaquette een Belgisch stuk hardsteen geplaatst met daarop roestvrijstalen vlinders. In het metaal van de vlinders zijn namen gegraveerd van slachtoffers van geweld uit de provincie Noord-Holland. Het monument heeft de naam "De Vlinderrots" gekregen en is een initiatief van de Nadine Foundation. Hoofdsponsor van de Vlinderrots is het natuursteenbedrijf Dapper & Harder uit Hoorn. Op het monument zijn op dit ogenblik 35 namen aangebracht, waaronder die van Nadine.

Per eind 2022 is de stichting Nadine Foundation definitief gestopt, maar het verzorgen van lezingen, overal waar Jacques en Wanda voor worden gevraagd, zullen doorgang vinden via de nieuwe stichting Herstel in Beeld
Telefoonnummer voor aanvragen: 06-27265357 of stuur een mail naar Jacques Beemsterboer

============================================================================

Nadine Beemsterboer is a sparkling, radiant young girl, very sweet and to top all that, extremely talented. She studies at the Hogeschool Inholland, School for Communication, Media & Music, specialising in Radio and TV. At the age of twenty she’s in her fourth and final year. She’s won two prizes during the Dutch streetdance championship with her team DAZZ 2 IMPRESS.

Her greatest wish? To become well known through dancing or as a presenter on radio or tv and use this fame to promote animal welfare......

On December 2nd 2006 Nadine is murdered by her ex boyfriend Gerold O.

Her parents, sister, grandmother and grandfather are distraught. Thousands of people are outraged and above all very sad. Hundreds join in for a silent procession.

Nadine’s parents, sister and friends want to create a living monument to her. We want this super girl to be seen dancing on the internet, on tv, on wherever else is possible. We have established (2007) and stopped (2022) the Nadine Foundation ''against violence''. The aims of this charitable trust were to make Nadine’s dreams come true:

We wanted to show Nadine, dancing in the full joy of life, making thereby a powerful statement against violence.
Why did we do all these things, we wondered. There is only one answer............"Inspired by Nadine, but forced by the grieve"