WIE IS NADINE?

Nadine Beemsterboer is een schitterende, stralende jonge meid, hartstikke lief en ook nog eens boordevol talent.
Ze studeert aan de Hogeschool Inholland, School for Communication, Media & Music, studierichting Radio en TV. Op 20-jarige leeftijd zit ze in het vierde en laatste jaar. Daarnaast is ze tweemaal Nederlands kampioen streetdance geworden met haar team DAZZ 2 IMPRESS.
Haar liefste wens? Beroemd worden met het dansen, of anders als presentator op radio/televisie en van die bekendheid gebruik maken om zich in te zetten voor het welzijn van dieren.

Op 2 december 2006 is Nadine door haar ex-vriend vermoord. De verslagenheid van haar ouders, zus, oma en opa is onvoorstelbaar. Iedereen is verontwaardigd en vooral verschrikkelijk verdrietig.
Meer dan duizend mensen lopen op 7 december mee in een stille tocht door Hoorn naar de Oosterkerk, waar de afscheidsplechtigheid werd gehouden.

Als levend monument voor Nadine hebben we de Nadine Foundation "tegen geweld" opgericht. De stichting probeert de dromen van Nadine alsnog uit te laten komen. Hoofddoelstelling is het bestrijden van de vele vormen van geweld, maar daarnaast is er volop oog voor de bevordering van dierenwelzijn.

WAT DOEN WE:

- Wij organiseren evenementen tegen geweld.

- Jacques en/of Wanda geven voorlichting over zinloos geweld aan gezelschappen en op scholen.

- De daarnaast nieuw opgerichte stichting (per 1 jan 2021) "Herstel in Beeld" houdt spreekbeurten bij verschillende programma's voor gedetineerden en medewerkers in Penitentiaire Inrichtingen en Exodushuizen, maar ook voor de Reclassering, het OM, de Politie en Jeugdzorg.

- We hebben het monument voor geweldslachtoffers, "De Vlinderrots" (Noorderplantsoen Hoorn) opgericht en onderhouden het

- Wij ondersteun(d)en financieel een groot aantal organisaties. Klik voor een totaaloverzicht: hier

- Jaarlijks, inmiddels in 2018 voor de 10de (en tevens allerlaatste!!) keer, organiseerden wij de Nadine OK Run, een wandel- en hardloopevenement te Scharwoude (5 km ten zuiden van Hoorn NH).

- Ook wordt ieder jaar, in 2021 voor het zesde jaar, in een bijzonder samenwerkingsverband, een pelgrimage naar Lourdes voor nabestaanden van geweldslachtoffers georganiseerd. Het Fonds Slachtofferhulp steunt dit initiatief dat nu wordt georganiseerd vanuit een speciaal daarvoor in het leven geroepen orgaan de stichting Pelgrimage Slachtoffers Geweldsmisdrijven (PSG)

- Wij vinden het van groot belang om partijen te verbinden, en dat gebeurt doorlopend.

Alle hierboven staande activiteiten vinden plaats in samenwerking met het bestuur en vele, vele anderen.
Het 'verhaal' over hetgeen er met Nadine is gebeurd, wordt ondersteund door de videoclip "Nadine -Inspired by you" en het, door Wanda in 2010 geschreven, boek "Mam, ik bel je zo terug". (ISBN: 978 94 91549 51 9). Van dit boek is sinds september 2016 ook een Engelse vertaling beschikbaar met de titel: "Call You Right Back, Mum". (vertaalster: Annemiek van den Bosch - Uitgeverij Poiesz, ISBN: 978 94 91549 79 3).

DVD Nadine - Inspired by you
Er is een professionele videoclip gemaakt, waarop Nadine danst met o.a. haar dansleraren Rex en Ivanildo. De nieuw-gecomponeerde muziek, tekst en zang/rap is van Ivanildo Braam en Boy Michaelidis, terwijl Rexallan Clemensia voor de choreografie tekent. De DVD is een idee van Patty Kuppens. Jacqueline, de zus van Nadine, is de motor achter het project geweest. De videoclip is uitverkocht, maar staat op You Tube en wordt nog steeds bekeken. Na de release (begin 2007) is er een live optreden te bewonderen geweest bij TMF, in het programma "Reaction". Van de DVD zijn inmiddels duizenden exemplaren verkocht. Hier kun je de clip ZIEN EN HOREN

Boek Mam, ik bel je zo terug
Wanda Beemsterboer, moeder van Nadine, heeft in 2010 een boek geschreven met bovenstaande titel. Inmiddels wordt het boek in de zestiende druk uitgegeven (23.000 exemplaren). In mei 2013 heeft acteur en producent Frederik de Groot, gebaseerd op -en geinspireerd door- dit indrukwekkende boek, de theaterproductie "VOOR en NADIEN..." op de planken gebracht. Het stuk is drie maal te zien geweest in schouwburg Het Park te Hoorn. Het boek is eenvoudig te bestellen bij de Nadine Foundation door overmaking van € 17,50 (inclusief verzendkosten) op onderstaand banknummer, o.v.v. Boek Nadine. Vergeet niet je naam en adres te vermelden. Boek wordt per omgaande naar je opgestuurd. Aanschaffen in een van de filialen van Boekhandel Stumpel of iedere andere boekhandel in Nederland (€ 12,50) is ook mogelijk.
"Mam, ik bel je zo terug" is ook in het Engels verkrijgbaar. Zie hiervoor van de website de: bestelpagina

Monument voor geweldslachtoffers, "De Vlinderrots"
Een plaquette met de tekst: "Geweld eindigt waar respect begint" is op verzoek van de Nadine Foundation verplaatst naar een andere plek in het Noorderplantsoen te Hoorn. Tevens is achter de plaquette een Belgisch stuk hardsteen geplaatst met daarop roestvrijstalen vlinders. In het metaal van de vlinders zijn namen gegraveerd van slachtoffers van geweld uit de provincie Noord-Holland. Het monument heeft de naam "De Vlinderrots" gekregen en is een initiatief van de Nadine Foundation. Hoofdsponsor van de Vlinderrots is het natuursteenbedrijf Dapper & Harder uit Hoorn. Op het monument zijn op dit ogenblik 26 namen aangebracht, waaronder die van Nadine.

Donateurs zijn van harte welkom om de vele projecten van de Nadine Foundation te ondersteunen. Donateur worden (bij een bedrag vanaf 30 euro) bij de Nadine Foundation geeft recht op een gratis exemplaar van het boek "Mam, ik bel je zo terug". Het IBAN nummer van de bankrekening is: NL 16 ABNA 0544 0840 39.

Het bestuur van de stichting
Monica Kuppens, voorzitter/organisatiedeskundige
Wanda Beemsterboer-Avenarius, moeder van Nadine/secretaris
Jacques Beemsterboer, vader van Nadine/penningmeester
Ingrid Poort van Ingen, bestuurslid/psychologe
Selina Bakker, bestuurslid

Bestuursadviseur
Leo van Gelderen

Theo Mes, van 2007 t/m 2016 voorzitter, erelid en financiele controle
Helaas is Theo op 21 maart 2016 onverwacht overleden

Speciale projecten
Jacqueline Huisman-Beemsterboer, zus van Nadine
Annemiek van den Bosch, vertaalster

Webmaster
Jacques Beemsterboer: 06-27265357

Secretariaat
IJsselkade 112, 6981 LH Doesburg
Telefoonnummer: 06-27265357 (Jacques Beemsterboer)
info@nadinefoundation.nl

KvK nr: 37.13.05.50

============================================================================

Nadine Beemsterboer is a sparkling, radiant young girl, very sweet and to top all that, extremely talented. She studies at the Hogeschool Inholland, School for Communication, Media & Music, specialising in Radio and TV. At the age of twenty she’s in her fourth and final year. She’s won two prizes during the Dutch streetdance championship with her team DAZZ 2 IMPRESS.

Her greatest wish? To become famous through dancing or as a presenter on radio or tv and use this fame to promote animal welfare......

On December 2nd 2006 Nadine is murdered by her ex boyfriend.

Her parents, sister, brother-in-law, grandmother and grandfather are distraught. Thousands of people are outraged and above all very sad. Hundreds join in for a silent procession.

Nadine’s parents, sister and friends want to create a living monument to her. We want this super girl to be seen dancing on the internet, on tv, on wherever else is possible. We have established the Nadine Foundation ''against violence''. The aims of this charitable trust are to make Nadine’s dreams come true:

We want to show Nadine, dancing in the full joy of life, making thereby a powerful statement against violence.

The profits will go to organizations dedicated to preventing violence and promoting animal welfare.


 

 

  Copyright © 2009-2013 Nadinefoundation All rights reserved.