Jacquelines zus werd vermoord door haar ex

Bron: Yes

Zes maanden geleden werd Nadine (20) op brute wijze vermoord door haar ex-vriend. Nadines zus Jacqueline en beste vriendin Jenneviev vertellen over deze vreselijke gebeurtenis, over het gemis en over de slapeloze nachten.

Jacqueline (25): “Toen ik wegging, was Nadine was op haar kamer. ‘Doei Nadine, love you, zie je snel’, riep ik naar boven. Daar heb ik nu zo’n spijt van. Was ik maar naar boven gegaan om haar nog even een knuffel te geven. Ik zei altijd dat ik haar met mijn leven zou beschermen, ik voel me daarom megaschuldig dat ik haar niet heb kunnen helpen. Zij is dood en ik leef nog. Dat klopt niet."

"Nadine was op die noodlottige zaterdag ’s ochtends aan het werk. Meestal was ze rond half twee ’s middags weer thuis. Behalve deze keer. Toen Nadine er om twee uur nog niet was, belde mijn moeder haar op haar mobiele telefoon. Nadine zei alleen: ‘Mam, ik bel je zo terug.’ Maar dat heeft ze niet meer kunnen doen. Achteraf bleek dat ze rond kwart over twee al is overleden. Omdat Nadine niet terugbelde en haar telefoon niet meer opnam, werd mijn moeder steeds ongeruster. Het was niks voor Nadine om niets van zich te laten horen.”

Jenneviev (21): “Die zaterdagavond zou Nadine bij mij komen eten. Om kwart voor twee had ik haar nog gesproken, maar later op de dag nam ze haar telefoon niet meer op. In de trein naar huis probeerde ik haar nog een aantal keer te bellen. Maar toen ik haar niet kon bereiken, werd ik heel onrustig. Ik had sterk het vermoeden dat er iets niet klopte. Van alles schoot door mijn hoofd. In een flits dacht ik zelfs even dat Nadine dood was. Maar dat idee schoof ik snel opzij. Achteraf bizar, natuurlijk. Eenmaal in Hoorn besloot ik bij haar ouders langs te gaan, maar ook daar was ze niet. Haar moeder was ook ongerust. We dachten allebei aan Nadines ex-vriend, Gerold. Zou hij er iets mee te maken hebben? Hij kon het namelijk niet verkroppen dat zijn relatie met Nadine uit was. De avond ervoor had ik hem toevallig nog gesproken en toen klonk hij erg in de war."

Het hele verhaal van Nadine stond in Yes 24.

 

Copyright ©2009, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.