Rovoz via Radio Hoorn, 11 mei 2007

Deel opbrengst Nadine Foundation naar War Child

door Eric Molenaar

Een deel van de opbrengst van de Nadine Foundation gaat naar War Child, de organisatie die op een creatieve manier kinderen die slachtoffer zijn van gewapende conflicten aan een vreedzame toekomst probeert te helpen. Dat heeft Wanda Beemsterboer, moeder van Nadine, vanmorgen bekendgemaakt in een uitzending van ziekenomroep Rovoz via Radio Hoorn.


De Nadine Foundation zamelt geld in voor goede doelen die zich richten op de preventie van geweld en op dierenwelzijn. Het bestuur van de stichting heeft War Child inmiddels gekozen voor wat betreft 'geweld' en overlegt nog met Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren over de bestemming van het bedrag dat beschikbaar komt voor dierenwelzijn.

Hoeveel geld er beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. De stichting heeft inkomsten uit giften, donateursgelden en opbrengst van de dvd 'Nadine - Inspired by you'. Wanda gaf wel aan dat de stichting zo zorgvuldig mogelijk te werk gaat en alles wil doen om te voorkomen dat er geld 'aan de strijkstok' blijft hangen. Om die reden is ook gestopt met de verkoop van de dvd via Free Record Shop, zei ze in de radio-uitzending, ,,omdat dit de enige was die winst uit de dvd wil maken''. Er zijn inmiddels tal van andere verkooppunten en ook via deze pagina kan de dvd worden besteld.

Wanda Beemsterboer was een half uur in de uitzending naar aanleiding van het feit dat de Westfriesgasthuisloop zondag 13 mei de Nadine Foundation als goed doel heeft gekozen. De zus van Nadine, Jacqueline, zal hier om elf uur het startschot lossen. Meiden die samen met Nadine deel uitmaakten van de Talent Dance Class van Dansstudio Dazzling zullen in de hal van het ziekenhuis optreden voor de prijsuitreiking van de loop, die om half een plaatsvindt. ,,Mooi dat ze dat willen doen. Het is wel moeilijk, voor ons maar ook voor hun, want normaal stond Nadine er ook bij.''
Ook zal in het Westfriesgasthuis een stand staan waar de dvd wordt verkocht en informatie wordt verstrekt, ook over het donateurschap.

In de uitzending gaf Wanda verder aan dat de stichting er aan denkt om ook andere activiteiten te gaan ontplooien die kunnen bijdragen aan het voorkómen van geweld. Een van die activiteiten is het houden van lezingen op middelbare scholen.
Familie, vrienden en ook mensen buiten die kring blijven doorgaan met het steunen van de verwanten van Nadine. ,,We voelen ons gesterkt door die steun. Het is heel moeilijk verder te leven zonder Nadine. We krijgen heel veel lieve reacties, steun en hulp om toch iets neer te zetten dat enigszins positief is, iets in de lijn van Nadine'', zei Wanda daarover. Ze gaf aan dat het voor hun ook deel uitmaakt van het rouwproces. ,,Voor mijn gevoel zijn we alsmaar met Nadine bezig. Misschien dat we haar zo een heel klein stukje levend kunnen houden.''

Als voorbeeld van wat allemaal rond Nadine wordt georganiseerd noemde Wanda onder meer het jaarlijkse optreden van de Dazzling-leerlingen in schouwburg Het Park. Dat zal zijn gewijd aan Nadine: onder de naam 'Tribute to Nadine'.
Voorts wordt gewerkt aan het organiseren van een festival in het Hoornse jongerencentrum Manifesto, op zaterdag 1 december, een dag voor de datum waarop het een jaar geleden is dat Nadine door messteken om het leven werd gebracht. Het festival zal als thema 'Rocken tegen knokken' hebben, met als toevoeging 'Inspired by Nadine'. Bands en singer/songwriters zullen hier nummers zingen en spelen over anti-geweld. Bestaande en zelfgeschreven nummers. De entree, 10 euro, (in de voorverkoop 7,50) zal geheel naar de Nadine Foundation gaan.

Begin juni verschijnt in het tijdschrift Yes een interview met Jacqueline en Nadines beste vriendin Jenneviev.

Het interview werd afgewisseld met muziek die speciaal was voor Nadine. Na de intro met 'Inspired by you' was 'Hurt' van Christina Aquilera, 'One Word' van Anouk en 'I still cry' van Ilse de Lange te horen. Wanda: ,,I still cry, dat zal voor de rest van ons leven zo voelen.''

 

Copyright ©2009, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.