Pittige gesprekken en positieve geluiden op Lezersdag NHD

Lezersdag Noordhollands Dagblad te Alkmaar, zaterdag 29 september 2007.

Gewapend met 50 dvd's Nadine - Inspired by you - en wat foldermateriaal onder de arm togen wij (Wanda, Jacqueline en ik, samen met twee vriendinnen Maria en Roos) naar Alkmaar. Theo van Hoesel van HDC Media had ervoor gezorgd dat we met de Nadine Foundation een stand kregen op de lezersdag van het Noordhollands Dagblad. Super.
Tot mijn schrik vernam ik pas onderweg van Wanda dat onze stand buiten zou zijn, terwijl ik een warme hal in mijn gedachten had.
De regen kwam met bakken uit de lucht, dus dat begon goed.
We lieten ons echter niet uit het veld slaan en gingen aan het werk. Stand inrichten, spulletjes neerzetten en op de mensen af!

,,Wat gebeurt er met u als u in de krant leest over zinloos geweld", vroegen wij bezoekers.
De reacties liepen zeer uiteen, sommige mensen vonden de Nederlandse regering maar slap, anderen dachten dat de hele wereld afglijdt en zo nog meer.
,,Wij staan hier voor de Nadine Foundation," zei ik, ,,en wij zamelen geld in om doelen te ondersteunen die zich bezighouden met preventie van geweld en bevordering van dierenwelzijn. Een groot deel van de opbrengst van deze dvd's gaat naar War Child." Dat kenden de mensen wel. We hoorden veel positieve geluiden over waar we mee bezig zijn. Dat geeft ons toch altijd weer kracht om door te gaan. Soms ontstond er een pittig gesprek over hoe het in de wereld anders moet.

Tegen het eind van de dag was de energie van ons allen op, de folders waren uitgedeeld en de dvd's allemaal verkocht. We hadden veel mensen gesproken.
Ondanks het slechte weer was het een waardevolle dag geweest en reden we voldaan naar huis. Inspired by Nadine.

Jacques Beemsterboer

 

Copyright ©2009, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.