Een bijzondere ontmoeting...


Met de dvd in de hand praat premier Balkenende met Jacques en Wanda Beemsterboer. Foto Rob Baltus/De Nadorst


Premier Balkenende heeft zaterdag 17 november in Blokker een bijeenkomst van nabestaanden van geweldsslachtoffers bezocht.

Het bezoek van de minister-president aan de bijeenkomst in De Nadorst was zorgvuldig geheim gehouden. In De Nadorst waren leden van de lotgenotencontactgroep Aandacht Doet Spreken (ADS) bijeen. Ook de ouders van de vermoorde Nadine Beemsterboer uit Hoorn en Pascal Keijzer uit Hoogkarspel waren hierbij aanwezig.
In totaal waren er 58 mensen. De minister-president bleef ruim twee uur. Hij was geruime tijd met verschillende mensen in gesprek en bood volgens initiatiefnemer Martin Roos 'warmte, ondersteuning, medeleven en aandacht'.
,,Wij voelden zijn oprechte medeleven en zijn er van overtuigd dat hij niet veel anders denkt over moordenaars en hun straffen dan wij'', zei Roos na afloop.
Wanda Beemsterboer was eveneens getroffen door de betrokkenheid van de minister-president, die in 2006 ook al eens een bijeenkomst van ADS bezocht. ,,Wij hebben allemaal de kans gekregen om even met hem te praten. Hij was bijzonder betrokken. Jacques en ik hebben gehad over wat Nadine is overkomen, over hoe positief we het spreekrecht tijdens de rechtzaak hebben ervaren en over onze deelname aan de Dag van Respect. Hij was enthousiast over de foundation en zou de dvd ook aan z'n dochtertje laten zien. Een bijzondere ontmoeting die ons ook weer heeft gesterkt.''

Een uittreksel hiervan is gepubliceerd in het Noordhollands Dagblad, 20 november 2007

 

Copyright ©2009, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.