Telegraaf, 15 februari 2007:

DVD ter herdenking vermoorde Nadine

AMSTERDAM - Voor Nadine Beemsterboer komt alsnog een droom uit. De 20-jarige Hoornse werd op 2 december vorig jaar door haar ex-vriend om het leven gebracht. Nadine had een stille wens, namelijk om beroemd met dansen te worden. Of anders als presentator. Ze wilde haar bekendheid gebruiken om zich te kunnen inzetten voor het welzijn van dieren.

Familie en vrienden helpen Nadine die droom alsnog te verwezenlijken. Met behulp van digitale technieken hebben zij een dvd en single gemaakt getiteld 'Nadine-Inspired by you.'

Het eerste exemplaar wordt morgen door Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren aangeboden aan de ouders van de vermoorde studente. De opbrengst van de dvd, die vanaf maandag te koop is bij alle vestigingen van Free Records, komt geheel ten goede aan de Nadine Foundation. De organisatie is na de moord op de Hoornse opgericht en zet zich in voor preventie van geweld en het welzijn van dieren. Op de dvd is Nadine dansend te zien met haar dansvrienden Rex en Ivanildo van Dansstudio Dazzling. Maar ook als baby en peuter. Met fragmenten wordt stilgestaan bij de stille tocht.

Wanda en Jacques Beemsterboer en hun dochter Jacqueline beschouwen de dvd als een levend monument voor Nadine. ,,De eerste keer dat we clip zagen was best heftig. Vooral door de combinatie van de songtekst en de beelden. Vanmorgen waren oma en opa hier om de dvd te zien. Dan staan we met zijn allen bij de computer te huilen."

Tijd om het verlies van Nadine te verwerken, is er nog nauwelijks geweest. ,,De realisatie van de dvd heeft gelukkig voor een hoop afleiding gezorgd. De boodschap van de clip en het nummer is vooral positief bedoeld. Wat is gebeurd, is als dramatisch genoeg."

Copyright Telegraaf

 

Copyright ©2009, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.