Noordhollands Dagblad, 5 december 2006:

Stille tocht in Hoorn na dood van Nadine

HOORN - Een stille tocht moet het worden komende donderdag. Een stille tocht in Hoorn naar aanleiding van de moord op Nadine Beemsterboer. De jonge vrouw werd zaterdag in Amsterdam om het leven gebracht door haar ex-vriend.


Een stille tocht tegen relationeel en zinloos geweld waarin iedereen kan meelopen. Om mensen de gelegenheid te geven na te denken over iets waar ze misschien, ooit eens, in hun leven mee te maken krijgen. ,,En ons en anderen een beetje troost te bieden voor hetgeen onze dochter Nadine is overkomen. Zij zelf zou het zo ook hebben gewild'', zegt Jacques Beemsterboer, de vader van de 20-jarige vrouw die zaterdag in Amsterdam door haar ex-vriend om het leven is gebracht.

Nadine Beemsterboer wordt dondermiddag vanaf vier uur in de kerk aan het Grote Oost in Hoorn herdacht. Om 15.15 uur kan iedereen vanaf het ouderlijk huis aan de B. de Vriesstraat met de stoet meelopen naar de kerk. De volgende ochtend wordt de vrouw in besloten kring gecremeerd.

De 34-jarige ex-vriend van de Hoornse heeft zich zaterdag na zijn daad bij een politiebureau in Amsterdam gemeld met de mededeling dat hij haar 'iets had aangedaan' in zijn woning aan de Amsterdamse Derkinderenstraat in Slotervaart. Agenten troffen het levenloze lichaam van de vrouw aan in de flatwoning. Zij was met een mes om het leven gebracht. De man heeft inmiddels een verklaring afgelegd en zal morgen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

Copyright ©2009, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.