Noordhollands Dagblad, 28 augustus 2007

Deen pakt uit met dvd Nadine

HOORN - Supermarktketen Deen gaat vanaf volgende week uitpakken met de dvd 'Nadine - Inspired by you'. De videoclip, die is uitgebracht na de moord op de 20-jarige Hoornse Nadine Beemsterboer, zal in alle 54 filialen van Deen worden aangeboden. Er is een nieuwe hoes ontworpen en een speciale display. De opbrengst van deze dvd, die  4,99 kost, gaat via de Nadine Foundation in zijn geheel naar War Child.

Beelden van een dansende Nadine zijn in de videoclip te zien, samen met die van haar leraren en andere dansers van het team Dazz 2 Impress. Nadine maakte deel uit van dat team toen dit tweemaal het Nederlands kampioenschap Streetdance won. Het nummer 'Inspired by you' is door zanger Ivanildo Braam en rapper Boy Michaelidis geschreven als eerbetoon. Zowel qua muziek, songtekst als dans is het geïnspireerd door het leven en de dood van Nadine. Het is een 'levend monument', het boegbeeld van de Nadine Foundation, die is opgericht om Nadines dromen alsnog waar te maken. Deze stichting steunt doelen die zich inzetten voor het welzijn van mens en dier.
Van de dvd, die in februari uitkwam, zijn inmiddels 2000 exemplaren geperst. Voor Deen worden er 500 bijgemaakt. Henk Kessen, directeur supermarkten bij Deen, verwacht dat die binnen twee weken verkocht zullen zijn. Dan is de actie ten einde. Waarom de supermarkt de dvd speciale aandacht geeft? ,,Het is een hele aangrijpende gebeurtenis geweest, Nadine woonde in Hoorn, veel medewerksters kenden haar. We kwamen haar ouders enkele maanden terug op een bijeenkomst tegen en toen kwam het ter sprake. Er zijn helaas veel meer dramatische gebeurtenissen en als supermarkt kun je natuurlijk niet overal op inspringen, maar dit ligt zo dicht bij Deen en bij Hoorn dat we er eenmalig medewerking aan willen verlenen.''

 

Copyright ©2009, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.