Lotgenotendag zeer waardevol

Zaterdag 26 mei zijn Jacques, Jacqueline en ik naar de Dag voor Respect en Solidariteit in Krimpen aan den IJssel gegaan. Wij waren daarvoor uitgenodigd door de stichting Van Zinloos Geweld naar Zinvol Gedrag en de stichting Aandacht Doet Spreken.
Dit is een lotgenotendag, een jaarlijkse boottocht voor nabestaanden van slachtoffers ernstige geweldsmisdrijven. Aanvankelijk voelden we er niet zoveel voor. Het is voor ons natuurlijk nog maar zo kort geleden dat Nadine overleed. Toch besloten te gaan en we hebben er geen moment spijt van gehad.
We werden warm welkom geheten in zalencentrum Stormpolder, waar we ook de lunch gebruikten. Daarna gingen we naar een muziektent nabij de steiger waar het schip de Ichtus al klaar lag om de middag op door te brengen. Daar werd een optreden verzorgd door de band Swing Express. Ook zong een zanger en zangeres een prachtig lied 'Zinloos Geweld'. Heel pakkend. De zanger bleek Jos Twint uit De Rijp, Noord-Holland te zijn en wij hebben hem meteen gevraagd of hij het nummer 1 december a.s. in Manifesto ten gehore wil brengen. Dat wilde hij!
Na dit prachtig gezongen nummer werden er ca. 1000 ballonnen opgelaten met daaraan kaartjes met tekst. Wij hebben natuurlijk een berichtje aan Nadine gestuurd. Het was mooi weer en wij keken de ballonnen na tot het niet meer dan stipjes aan de hemel waren.
Jacqueline en ik mochten twee witte duiven uit laten vliegen, vervolgens werden er nog 200 duiven los gelaten, dat was een heel mooi en emotioneel moment.
Terwijl dit alles plaatsvond, cirkelde er een vliegtuigje boven onze hoofden met daarachter een lint waarop stond 'St. Aandacht Doet Spreken'. Prachtig.
Na deze indrukwekkende activiteiten vertrok de Ichtus om ca. half twee. Veel mensen, waaronder wij, zaten op het dek, te genieten van het weer, het varen en de gesprekken met elkaar. Want dat is natuurlijk absoluut waar, niemand kan zo goed begrijpen waar wij doorheengaan, als mensen die min of meer hetzelfde hebben meegemaakt. Hoewel ieder verhaal weer een drama op zich is en iedereen daar ook weer op zijn eigen manier mee omgaat. Maar dat de contacten waardevol zijn, dat is zeker.
Rond vijf uur hebben we genoten van een heerlijk warm/koud buffet.
Na het buffet heeft Jacqueline de microfoon gekregen en verteld wat Nadine is overkomen en waarmee wij bezig zijn, zoals het maken van de DVD. Wij hadden een aantal DVD's meegenomen en daar ter plekke 37 stuks verkocht! Echt heel fijn.
Jacques heeft uiteindelijk nog een woord van dank uitgesproken naar de organisatie. Zij hebben gezorgd voor een zeer waardevolle dag.

Wanda 

Copyright ©2009, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.