Noordhollands Dagblad, 22 juli 2010.
 

Vrouwen naakt voor Nadine Foundation

door Eric Molenaar

HOORN - Naakt voor het goede doel. De Hoornse Wanda Beemsterboer , moeder van de in 2006 vermoorde Nadine, heeft er na enige aarzeling mee ingestemd. Samen met vriendinnen, een nicht en een schoonzus, poseerde ze voor het KRO-programma BlootGewoon van Anita Witzier. De nieuwe serie komt vanaf 29 juli op televisie. De Hoornse groep staat op de planning voor 12 augustus.

Wanda en Jacques Beemsterboer hebben uit het verlies van hun dochter de kracht geput om de Nadine Foundation op te richten. Die zet zich in de geest van Nadine in tegen zinloos geweld en ondersteunt doelen die zich bezighouden met het welzijn van dieren. De redactie van BlootGewoon benaderde het echtpaar voor deelname aan het programma. ,,In eerste instantie hielden we de boot af'', zegt Wanda. ,,Maar het is KRO, het is netjes bloot, ze gaan er integer mee om. Dus toen ze aandrongen zijn we gaan kijken of we mensen kennen die wel zouden willen, want je moet toch een groep hebben van minimaal zes en maximaal tien. Dat bleek erg mee te vallen. We besloten om met een club meiden mee te doen. Zelf wilde ik eerst niet, maar toen ik er over nadacht kreeg ik het sterke gevoel dat ik het moest doen. Door de dood van Nadine ben ik kwetsbaar geworden, maar er is ook kracht ontstaan. Bloot voor de camera brengt dat samen. Kwetsbaar en kracht. Voor Nadine. Het is eenmalig, en voor het goede doel. Er is toch weer aandacht voor zinloos geweld. Dat het bloot is houdt de aandacht vast. Zouden mensen anders drie kwartier naar een uitzending over goede doelen kijken?''
Ze is onder de indruk van de manier waarop ze door de mensen van het programma werden begeleid. De opnamen door fotografe Suzanne Karsters vonden plaats in een kasteel in Geldrop, waar de dames poseerden als 'geheim genootschap'. Wanda is heel tevreden met het resultaat, waar ze verder nog niets over mag zeggen. De stichting ontvangt 500 kalenders met de uitverkoren foto's van alle deelnemende groepen, die voor 19,95 euro per stuk mogen worden verkocht en waarvan de totale opbrengst naar de Nadine Foundation gaat. ,,Daar kunnen we toch weer acties tegen geweld van financieren.
 

 

 

Copyright ©2010, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.