De crew van SG NewtonNoordhollands Dagblad 13 september 2013


SG Newton assisteert bij Nadine Run

door Leo van Gelderen

Hoorn - Als op de tweede zondag van oktober het startschot klinkt voor de vijfde Nadine OK Run staat ook een aantal vierdejaars vmbo-leerlingen in de startblokken. Een groep jongeren van scholengemeenschap Newton uit Hoorn (15 tot 17 jaar) zorgt langs het parkoers onder andere voor water voor de lopers.
Een ander groepje scheidt de lopers die nog onderweg zijn van degenen die na de finish terugwandelen. Negentien scholieren rennen zelf mee.
Als onderdeel van hun maatschappelijke stage is de groep momenteel geld aan het inzamelen voor het goede doel van de Nadine OK Run van dit jaar: War Child.
Organisator Jacques Beemsterboer en docent Cornelis Winkel van het Newton zijn trots op de leerlingen. Winkel: ,,We werken al samen met Stichting Evenementen Stad Hoorn, die waar nodig onze leerlingen inzet bij evenementen. Bovendien staat er een aantal grote projecten op de agenda die ze nog uit moeten voeren.''
Wintersportreis ,,Een groep gaat een wintersportreis van a tot z voor de hele klas regelen. Een andere groep is bezig met het op poten zetten van een estafette van Hoorn naar Leeuwarden, eind december. Die estafette heeft voor ons raakvlakken met de Nadine OK Run. Maar ik ben ook zeer onder de indruk van de manier waarop Jacques en zijn vrouw Wanda een drama in zoveel positiefs omzetten."
Beemsterboer heeft in de klas verteld over zijn vermoorde dochter Nadine en de reden waarom de loop er is gekomen. Winkel: ,,Dat was een prachtige bijeenkomst. De klas heeft daarna samen met Jacques gekeken wat zij kunnen betekenen voor de organisatie. Wij kiezen bewust voor echte maatschappelijke projecten. Aan vrijblijvendheid heb je niks."
Beemsterboer: ,,Bij die spreekbeurt heb ik gehuild en dat gebeurt mij anders nooit. Ze waren zo echt en puur in hun beleving. En bij die loop maken ze deel uit van de organisatie, met alle verantwoording van dien. Daar worden ze ook op aangesproken.''
,,Als leerproces maken ze tevens een plan van aanpak. Ook dat is niet vrijblijvend. We bespreken dat vooraf en nemen elke goede suggestie om de loop nog beter te maken mee. Het is lekker om met die gasten aan de gang te zijn. Als je ziet en hoort hoe ze in de weer zijn om geld bij elkaar te brengen voor War Child: petje af."

 

 

Copyright ©2009, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.