Tour De Fris
   

  Tour de Fris 2012: Ronde van Nederland

   

  Jongeren, in de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar uit West-Friesland, fietsten van zaterdag 28 april tot en met 5 mei, 1000 km door Nederland. Zij deden hierbij plaatsen en streken aan waar een debat gevoerd werd met leeftijdsgenoten over het thema: 'Jeugd en Alcohol'. De Nadine Foundation volgde de verrichtingen van hen op de voet.

  Met bewondering zagen wij de jongelui op de Afsluitdijk tegen de storm opboksen. ,,Dit gaan ze niet redden, ze moeten stoppen'', dachten wij, maar ze wilden zelf doorfietsen, ongelooflijk. Zonder ophouden doorbeuken tegen onmenselijk harde windstoten. En dit, terwijl volwassen wielrenners omkeerden, omdat het hen te gortig werd. Met z'n allen gaven ze ten volle invulling aan de doelstelling van het project. Conclusie: De jeugd kan inderdaad veel meer dan de algemene opinie zegt: zuipen en hangen. Grote complimenten zijn hier op zijn plaats.

  Op zondag 29 april voerde de route langs een monument voor slachtoffers van geweld, 'het Onbevattelijke', oftewel: de MUUR TEGEN GEWELD in het plaatsje De Wij in de gemeente De Wolden. De nieuwe burgemeester Roger de Groot was ter plaatse om de jeugd te ontmoeten en een hart onder de riem te steken. Hij was zeer onder de indruk van de prestatie van de jongeren. En passant ontving de Nadine Foundation nog een cheque van de gemeente, hetgeen zeer wordt gewaardeerd. Wil je alles weten over Tour de Fris? bekijk de website van het project door te klikken on deze link. In het Dagblad voor West-Friesland staat een verslag van dit prachtige evenement.

   

   

  Copyright ©2012, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.