Noordhollands Dagblad 1 augustus 2009


Nadine OK Run voor gekwelde beren

door eric molenaar

Scharwoude - Hoorn is een nieuw loopevenement rijker. Met medewerking van onder meer de stichting Marathon Hoorn wordt op zondag 4 oktober de Nadine OK Run gehouden.

De Nadine OK (spreek uit: okÚ) Run is een trimloop over 10 en 20 kilometer, met een kidsrun van 2 km. Organisator is de Nadine Foundation, die na de moord op de Hoornse Nadine Beemsterboer is opgericht om in haar geest geweld tegen mens en dier terug te dringen. De opbrengst van dit evenement op Werelddierendag komt ten goede aan de stichting Alertis, die zich onder meer bezighoudt met de bestrijding van het leed dat galberen in China wordt aangedaan.
De start is bij pannenkoekenrestaurant Ootje Konkel op IJsselmeerdijk 16a. De lopers volgen het marathonparcours tot Schardam, gaan weer richting noorden voorbij de Karperput en keren via De Hulk weer terug. De 20 kilometerlopers leggen deze ronde tweemaal af. Kids betalen 3 euro (inclusief pannenkoek en limonade). De 10-kmlopers betalen bij voorinschrijving 6 euro, de 20 km 8 euro (op de dag zelf kost het anderhalve euro meer).
Inschrijven en informatie via www.nadinefoundation.nl.


Alertis gaat in estafette terug naar Rhenen

Hoorn - De stichting Alertis is volgens haar directeur JosÚ Kok 'razend enthousiast' over het initiatief van de Nadine Foundation om bij Scharwoude een trimloop te houden en de opbrengst ten goede te laten komen aan de berenbeschermers. Zij wil het evenement 'koppelen' aan het Berenbos in Ouwehands Dierenpark door op die zondag in estafette terug te gaan naar Rhenen.

Medewerkers van Alertis zullen de ruim 120 kilometer rennend en fietsend afleggen. ,,Dat geeft een extra mooi einde aan deze Werelddierendag'', zegt Kok.
Alertis en Ouwehands Dierenpark komen met de druk beschilderde Beestenbus naar Scharwoude. Twintig vrijkaarten worden onder de lopers verloot en alle deelnemers aan de Nadine OK Run krijgen 25 procent korting in het dierenpark.
,,We hebben al een paar jaar een relatie met de Nadine Foundation'', zegt JosÚ Kok. Ze zegt 'enorm respect' te hebben voor Nadines ouders Jacques en Wanda Beemsterboer, die via de stichting proberen Nadines dromen over een samenleving met minder geweld waar te maken. ,,De foundation heeft al meermalen een donatie gedaan aan Alertis en ook symbolisch een stukje van het Berenbos gekocht. Daarom willen wij graag meewerken.''
Jacques en Wanda Beemsterboer, die de jaarlijkse loop zeker tien keer willen houden, zijn op hun beurt dolblij met de veelal belangeloze medewerking die iedereen geeft om het evenement te organiseren. Van pannenkoekenhuis tot de Hoornse loopgroepen, van drukkerij Van Vliet tot het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. ,,Je ziet het enthousiasme van mensen die gelijk aan de slag gaan.''

 

 

Copyright ©2009, www.nadinefoundation.nl All rights reserved.